Hoe uw click vloer plaatsen

Stap 1: Acclimatiseren
Haal de vloeren uit de verpakking en laat deze minimum 48h vooraf acclimatiseren in kamertemperaturen tussen min. 18°C en max. 27°C. Stapel de vloeren maximum per 5 lamellen.

Stap 2: De ondergrond
De ondervloer moet proper, vlak, ontvet, vrij van scheuren en stevig zijn.
Bij een chape gebruik maken van een ondervloer(kurk 3mm) voor korrelige ondergrond op te lossen
Bij bestaande tegelvloer: egaliseren of kurk afhankelijk van diepte voegen
Bij plankenvloer: Losse delen vast maken, tussenplaat van OSB/MDF gebruiken om het vlak te maken
Bij een linoleum-/vinyl vloer, mag dit over de bestaande vloer gelegd worden indien deze vlak is. De vloer moet bevestigd worden met dubbelzijdig plakband op de bestaande vloer.
Bij een laminaat of tapijt: Uithalen en ondergrond bekijken
Egaliseren is altijd de beste oplossing

Stap 3: De plaatsing
Het kliksysteem is zo gemaakt dat je deze allemaal met de hand kan in elkaar klikken zonder gebruik te maken van hamer.
NOOIT DICHTSLAAN

Stap 4: onderhoud
De producten van LDF zijn zeer onderhoudsvriendelijk en mogen met veel water en onderhoudsproduct onderhouden worden

Hoe uw dryback vloer verlijmen.

Het leggen van LDF producten is eenvoudig en gaat snel. De vloer moet op een correcte wijze vlak geëgaliseerd worden. Daarop wordt de vloer met een primeringestreken waarna de LDF lijm wordt uitgestreken met een pvc kit- strijker met een A1 vertanding. Wanneer de ondervloer is ingelijmd, wordt de lijm nog een keer nagerold met een vachtroller. Dit om de lijmkitslagen te verwijderen. Indien de lijm op de ondervloer aangebracht werd met een kitstrijker vertanding A2 gebeurt dit eveneens.

Na het glazig worden van het lijmbed (ca 20 tot 30 minuten) kunnen de pvc planken geplaatst worden. De plaatsing kan in verschillende motieven gebeuren. Bij deze plaatsing is het noodzakelijk dat de planken goed strak tegen elkaar worden aangelegd. Eventuele lijmresten onmiddellijk verwijderen dmv alcohol of alkali water.

Bij de verlegging van de planken een afstand van 1 mm van de muur en de hoeken respecteren. Bij het verleggen in nieuw gebouwde constructies is het van primordiaal belang dat de onderfloor minstens 7 tot 14 dagen voor de bevestiging kan uitdrogen en dit om te voor komen dat er zich nog vocht in de ondervloer zou bevinden. Voor een optimale verlegging is het tevens aanbevolen de planken en kleefstof geopend in de te verleggen kamer te laten acclimatiseren voor 48 uur en dit tegen kamertemperatuur (min. 16°C).

Uw vloer onderhouden

LDF vloeren zijn eenvoudig in onderhoud. Eerste reiniging 72 uur na installatie. Na droging is de vloer gebruiksklaar. Losliggend vuil verwijderen met stofzuigerof vloerwisser. Vloer moppen/dweilen met goed uitgewrongen mop (beste resultaat krijgt men met een wissysteem met microvezel doeken) met Floorcleaner

Water regelmatig verschonen zodat er geen strepen en vuilresten achterblijven. Geen gebruik maken van olieachtige substanties of oplossingen hiervan.

Niettegenstaande de LDF vloeren 100 % waterbestendig zijn wordt het toch aangewezen na het reinigen de vloer droog te dweilen en plassen met water zo snel mogelijk op te dweilen en dit om de verankering met Lijm niet overbodig te belasten.

Bij poten van stoelen en andere meubelen, viltdoppen gebruiken. Bij het plaatsen van meubilair, gelieve te controleren dat de staanders of poten proper zijn alvoor het te plaatsen en dit om vlekken te voorkomen.

Tevens opletten bij het plaatsen van zwaar meubilair dat er geen zware indrukken in de planken komen door het verslepen of verduwen van het meubilair.

Voor periodiek onderhoud raden wij het gebruik van Clean & Strip, aangevuld met Floormat aan.
Clean & Strip verwijdert oude onderhoudslagen, lijmresten e.d. . Na gebruik dient de vloer behandelt te worden met Floor Mat voor de bescherming te garanderen. Floor Mat vormt een matte onderhoudsfilm.